Štátne teplárenské firmy budú mať absolútnu exekučnú imunitu

18.11.2015 Bratislava

Bratislava 18. novembra (TASR) - Štátni držitelia povolenia na výrobu a rozvod tepla budú mať absolútnu exekučnú imunitu. Vyplýva to z vládneho návrhu novely zákona o tepelnej energetike, predloženej premiérom Robertom Ficom (Smer-SD), ktorý dnes na svojej schôdzi schválila vláda. Predseda vlády navrhol novelu prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní. Z dôvodu naliehavého všeobecného záujmu sa navrhuje účinnosť zákona dňom jeho vyhlásenia.

"Cieľom návrhu zákona je poskytnúť ustanoveným aktívam držiteľa povolenia na výrobu a rozvod tepla, ktorý je právnickou osobou so stopercentnou majetkovou účasťou štátu, exekučnú imunitu," konštatuje sa v návrhu novely.

Subjektom exekučnej imunity má byť držiteľ povolenia na výrobu a rozvod tepla, ktorý je právnickou osobou so 100-% majetkovou účasťou štátu. Predmetom exekučnej imunity má byť nehnuteľný majetok takéhoto subjektu, jeho peňažné prostriedky, pohľadávky a finančné nástroje v jeho vlastníctve, ako aj iný jeho majetok, ak slúži na výrobu a rozvod tepla.
 

Vyberte región